Produkter
Visa fler sökresultat
Larvbandsliftar

Almac Jibbi 1250 EVO

Arbetshöjd12.2m
Räckvidd7.0m
Vikt2.850kg
Vikt i korg230kg
DrivmedelDiesel
Produktspecifikation

Produktbeskrivning

Det senaste tillskottet i AlmaCrawler-serien, JIBBI 1250 EVO, är en självgående teleskopisk larvbandsmaskin med en arbetshöjd på 12,2 m och utrustad med ett dynamiskt och automatiskt nivelleringssystem. Systemet är utvecklat för att kompensera för lutningar samt för förflyttningstranslation och nivellering på hög höjd och utgör ytterligare ett steg framåt när det gäller fokus på förarens säkerhet.

Vilka är fördelarna?

JIBBI 1250 EVO är utrustad med en högpresterande 19,2 hk trecylindrig Yanmar-dieselmotor och ett larvbandsunderrede med variabelt spår som kan dras in från 1,95 m till 1,15 m. Den har ett innovativt automatiskt teleskopiskt bomutjämningssystem som gör att den kan nå en arbetshöjd på 12,2 m. Samtidigt ger detta en variabel räckvidd i sidled på mellan 5,5 och 7,0 m beroende på driftsförhållandena och lasten i korgen, som är dimensionerad för en maxlast på 230 kg med 2 förare. Bland de olika fördelarna med att använda den finns dessutom följande:

  • Möjlighet att köra i oländig terräng och/eller i branta sluttningar. Denna typ av drift garanteras av den beprövade automatiska nivelleringstekniken (dynamisk och proaktiv) i AlmaCrawler’s Way, som garanterar möjligheten att överföra på spår endast till en maximal höjd av 8 m med helt indragen förlängning.
  • Utmärkt kompakthet, mångsidighet och användarvänlighet, vilket i genomsnitt minskar tidsåtgången med mer än 70% för en enda placering av PLE utrustad med stabilisatorer.
  • Avtagbar korg

Vilka tekniska innovationer har införts?

AlmaCrawlers team utvecklar ständigt nya funktioner för sina maskiner, för att förenkla operatörernas olika arbeten på hög höjd och tillgodose deras dagliga och olika behov. I synnerhet finns det många nya tekniska innovationer som introduceras på den nya JIBBI 1250 EVO:

  • DWP – Dynamic Working Performance, dynamisk styrning av maskinens prestanda i enlighet med arbetsförhållandena (med förbehåll för patentansökan).
  • Safe-Lock System, system för att förhindra att spåren lämnar spännhjulen (föremål för patentansökan)
  • Vinschsats (maxkapacitet 200 kg) föreslås som tillval till den traditionella aluminiumkorgen.
  • Nytt ultraljudssystem för kollisionsskydd, som skyddar föraren och fungerar som en krossskyddande barriär på båda sidor av korgen (i den övre och nedre delen).

Den sistnämnda utrustningen, som arbetar på de två vertikala linjerna, minskar risken för att operatören på hög höjd ska råka ut för ofrivillig krossning vid upp- och nedstigning korgens upp- och nedstigningsrörelse, med hjälp av en akustisk varning som varnar för kommande hinder eller förhinder. Sammanfattningsvis fungerar systemet både på den övre delen av korgen (med en funktion som förhindrar att operatören krossas mot balkar eller tak) och under korgen, med dubbel säkerhet mot oavsiktliga kollisioner och/eller eventuell krossning av personer under själva korgens verkningsområde.

Intresseanmälan

Almac Jibbi 1250 EVO
Fyll i uppgifterna i formuläret nedan och tryck på knappen ”Skicka intresseanmälan”. Ni blir kontaktad inom kort av oss för att kunna slutföra er förfrågan.